Vrijdag 21 maart heeft een mooie groep mensen heel geïnteresseerd en vooral goed gestemd, geluisterd naar de lezing van Josien Swart die vertelde over het onderwerp voeding en stemming. Doel van deze avond was vooral om aandacht te vragen voor de verbinding die er is tussen wat je eet, je darmen en wat dat voor een effect heeft op je hersenen en daardoor ook op je gemoedstoestand.
Josien vindt het belangrijk dat mensen weten dat er een verbinding is tussen darmen en hersenen. Door dit te weten kun je zelf iets ondernemen om je beter te voelen; welke keuzes maak je t.a.v. voeding: voedt het…. of vult het alleen….. en/of belast het vooral? We hebben kunnen proeven van zelf gebakken zuurdesembrood met rozijnen en roomboter, haverballetjes, kombucha (gefermenteerde thee). De rauwe melk kefir was helaas thuis in de koelkast blijven staan. Allemaal voedend en ondersteunend voor je microbioom.
Hopelijk heeft deze avond mensen geïnspireerd om zich te gaan verdiepen in één van de boeken, bladen die op tafel lagen, of websites van mensen met heel veel kennis op dit gebied.