Elke nieuwsbrief gaan we een lekker gezond recept delen, voor diegene die ook een gezond recept weet mag je deze met ons delen en wie weet wordt deze in de Nieuwsbrief gedeeld……
Recept: Zalm uit de oven met zoete aardappel
Ingrediënten:
- 2 stukken zalm voor 2 personen (zalm kunt u vervangen door kipfilet, let op niet roze van binnen)
- 100 gr groene asperges ( of boontjes/peultjes )
- 1 grote zoete aardappel (kun je ook vervangen door een lekkere aardappel wel 3 stuks middelgroot)
- 1 kleine rode ui
- Olie
- Snufje keltisch zeezout
- Lemon pepper kruiden (zwarte peper met citroenrasp) eventueel met dille
- 250 gr tomaatjes
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200° graden.
- Schil (optioneel) de zoete aardappel en snijd in stukjes van ca. 2 a 3 cm.
- Leg in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olie, peper en zout. Bak de zoete aardappelblokjes 10 minuten.
- Doe de tomaatjes, asperges/boontjes/peultjes en grof gesneden rode ui in een kom en besprenkel ook met een beetje olie en zeezout.
- Bestrooi de zalm met de peper, citroenrasp en dille.
- Haal de zoete aardappel uit de oven en voeg de tomaatjes, asperges/boontjes/peultjes en rode ui toe en schep er doorheen. Leg de zalm ertussen en zet de bakplaat nog 12 minuten in de oven op 200° graden(bij kip, de kip langer in de oven samen met de aardappels en de groentes later toevoegen). De zalm mag nog iets rosé zijn van binnen.
Eet smakelijk!